interesse in

Beleggen?

 
 
 

heb je ervaring met beleggen?

Heb je ervaring met beleggen in financiële producten (bijvoorbeeld aandelen en beleggingsfondsen) op de beurs en wil jij jouw investeringen uitbreiden met directe investeringen in vastgoed of Nederlandse midden- en klein bedrijven (MKB), dan kunnen wij jou hiermee helpen.

Klår Finance heeft door jaren ervaring op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer een waardevol netwerk opgebouwd. Dit netwerk zetten we graag voor je in.

 

Eigendom

Aankopen vastgoed

Wil je vastgoed aankopen (alleen of met een groepje vrienden) met het doel om de locatie te herontwikkelen of met het doel om te verhuren, dan kun je ons inschakelen voor het vinden van een geschikte financiering. Met ons netwerk en ervaring zijn wij sterk in het presenteren van de casus bij verschillende financiers in de markt. Wij kijken in eerste instantie naar een bancaire lening. Mocht dit niet tot de mogelijkheden behoren, dan is een lening van private investeerders een alternatieve oplossing.

Nieuwsgierig? Wij vertellen er graag meer over!

ons netwerk biedt ons unieke kansen en proposities

Ons netwerk biedt ons kansen en proposities die voor de reguliere markt niet beschikbaar zijn. Samen met onze klanten kijken wij naar hetzij het verkrijgen van eigendom van vastgoed of een belang in een midden- of klein bedrijf, hetzij het financieren van vastgoedbeleggers of midden- en klein bedrijven. Hieronder kun je een idee krijgen van wat we hierin voor je kunnen betekenen.

 

Eigendom

aandelenbelang MKB

Samen met onze investeerders streven wij naar een uitgebalanceerd mandje van verschillende belangen in midden- en klein bedrijven. Wij krijgen veel investeringsproposities vanuit ons netwerk aangeboden. Samen met onze professionele investeerders selecteren we de partijen die in aanmerking komen voor een vervolgtraject. Na het succesvol doorlopen van een uitgebreide due dilligence gaan we eventueel over tot acquisitie met ons investeringsfonds.

Nieuwsgierig? Wij vertellen er graag meer over!

 
 
 

Vreemd vermogen

Hypotheekobligaties

Wil je wel exposure naar vastgoed maar liever geen eigendom, dan is het financieren ervan een mogelijkheid. Samen met investeerders bieden wij de mogelijkheid om vastgoed voor een bepaalde looptijd te financieren. Het vermogen van de investeerders wordt gebundeld in een stichting, die vervolgens het geld met hypothecaire zekerheid uitleent. Wij hebben reeds meerdere jaren ervaring met het structureren van dergelijke proposities. We maken onderscheid in het volgende:

Verhuurd vastgoed:

  1. Lening bedraagt maximaal 75% van de waarde in verhuurde staat

  2. Hypothecaire zekerheid, daarnaast worden huurpenningen verpand

  3. Indicatieve rente: oplopend tot 5,5% per jaar (wordt jaarlijks vooraf voldaan)

  4. Looptijd circa 3 – 5 jaar

  5. Deelname mogelijk vanaf EUR 25.000.

Nieuwbouw:

  1. Lening bedraagt maximaal 90% van de kosten en maximaal 90% van de waarde

  2. Hypothecaire zekerheid

  3. Looptijd circa 12 maanden

  4. Indicatieve rente: oplopend tot 0,75% per maand

  5. Deelname mogelijk vanaf EUR 25.000

Vreemd Vermogen

Projectfinanciering - Werkkapitaal MKB

Het is algemeen bekend dat midden- en klein bedrijven bij een bank niet gemakkelijk aan financiering komen. Banken hebben in vele gevallen niet de focus of zijn niet ingericht om deze doelgroep te bedienen. Samen met investeerders bundelen wij vermogen in een stichting die gericht is op investeringen binnen deze asset allocatie. Er wordt altijd gekeken naar zekerheden in de vorm van vastgoed of voorraden of debiteuren. Na een uitgebreide due dilligence biedt de stichting een lening waar risico en rendement in balans is. Het rendement ligt vaak tussen 8% en 10% per jaar.

 

Nieuwsgierig? Wij vertellen er graag meer over!